Houten Schaakspel + Damspel (NL, FR)

  • Nederlands
  • Frans
€ 12,50
(incl. BTW)
Op voorraad

Deze schaak- en damset bestaat uit een tweezijdig bedrukt spelbord, schaakstukken en damschijven. Eén kant van het bord kan gebruikt worden om op te schaken, de andere kant voor te dammen. De afmetingen van het spelbord zijn 31,3 x 31,3 x 4 cm.

Het schaakbord is een 8x8 raster. Ieder vakje kan worden aangeduid met een letter/cijfercombinatie. Let wel op: Dit schaakspel is enkel geschikt voor recreatief gebruik, want vakje A1 is wit. Bij professioneel schaken en in schaakhandleidingen is vakje A1 normaal donker.
De spelers beschikken elk over 16 speelstukken in hun kleur. De speelstukken hebben een vilten sticker aan de onderkant. Het doel van het schaakspel is om de tegenstander mat te zetten. Mat wil zeggen dat de koning schaak staat en geen zet meer kan doen waarbij hij zichzelf niet opnieuw schaak zet. De partij die schaakmat staat, heeft verloren!

Het dambord is een 10x10 raster. Iedere kleur start met 20 schijven, die op de zwarte vlakken van het bord gezet worden te beginnen met de rijen onderaan het bord. Wie aan zet is, mag een schijf 1 plaats naar voren zetten. Je mag schuin naar rechts en schuin naar links. Dus niet naar achteren. Wanneer je over de andere speler zijn schijf springt, sla je het speelstuk. Je kan ook meerdere speelstukken tegelijk slaan (op voorwaarde dat er altijd één leeg vakje tussen de speelstukken van de andere speler is). Hoe meer damstenen je van jouw tegenstander slaat, hoe eerder je het spel kan winnen. Wie geen speelstukken meer heeft of zijn huidige stukken op het bord niet meer kan bewegen, verliest het damspel.

Kenmerken
Aantal spelers2
Aanbevolen leeftijd7+
SoortDenkspel
Speelduur20-30 min
TaalNederlands, Frans
TaalonafhankelijkJa
Basisspel / uitbreidingBasisspel
MateriaalHout

Verzendkosten en levertermijnen

  Verzendkost
 bestelling <€85,00 
Verzendkost
 bestelling >€85,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 5,95 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
Nederland 6,95 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.