Clever

  • Nederlands
€ 14,00
Op voorraad

Bekijk de video

Clever spel, tactisch dobbelspel

Het Clever spel van 999 games is een tactisch dobbelspel met leuke scoreblaadjes. De spelers proberen zo veel mogelijk punten te halen in een vooraf aangegeven aantal beurten. Zo zijn er bij vier spelers bijvoorbeeld 4 beurten.

Een spelletje Clever

De actieve speler van het Clever spel, gooit de 6 dobbelstenen en kiest er eentje uit. Dobbelstenen met een lager aantal ogen legt hij op het zilveren dienblad. Dit doet hij drie keer na mekaar. Daarna mogen de andere spelers één van dobbelstenen van het dienblad kiezen.

Elke dobbelsteen heeft een andere kleur (geel, blauw, groen, oranje, paars en wit). De scoreblaadjes tonen verschillende gekleurde vakken. Kies je bijvoorbeeld de gele dobbelsteen, dan kruis je het gegooide aantal ogen ergens aan in het gele vak. De blauwe dobbelsteen is een uitzondering. Hierbij moet je telkens de ogen van de witte bij optellen. Er is geen wit vak. De witte dobbelsteen mag je als joker gebruiken. In dit geval vul je de worp in op een gekleurd vak naar keuze (uitgezonderd blauw). Ieder gekleurd vak levert op een andere manier punten op.

Een leuk dobbelspel

Wat Clever zo een leuk dobbelspel maakt, is dat je veel bonussen kan verdienen door goed te plannen en door te specialiseren in kleuren. Zo krijg je extra acties en rerolls. Heel leuk wordt het aan het eind van het spel wanneer je een kettingreactie van acties krijgt. Het is een soort flipperkasteffect waarmee je monsterscores binnenhaalt.

Het Clever spel is ontzettend spannend tot aan het einde! Het is een spel met veel variatie. Doordat de niet-actieve spelers ook iedere beurt een dobbelsteen mogen kiezen, is er geen downtime.

De aanbevolen leeftijd voor het Clever spel is 8+. De acties van Clever spel zijn net iets moeilijker dan die van het Keer op Keer spel.

Clever Scorebloks

Wanneer jouw papiertjes van het Clever spel op zijn, kan je extra Clever scoreblaadjes kopen.

Indien je graag afwisseling in jouw spel hebt, kan je Clever scorebloks met nieuwe uitdagingen bestellen.

Kenmerken
Aantal spelers1-4
Aanbevolen leeftijd8+
SoortDobbelspel
Speelduur30 min
TaalNederlands
TaalonafhankelijkJa
Basisspel / uitbreidingBasisspel

Verzendkosten en levertermijnen

  Verzendkost
 bestelling <€85,00 
Verzendkost
 bestelling >€85,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 5,50 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
Nederland 6,95 euro Gratis 2 à 3 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.