999 games

999 games

Producten 1-15 van 311

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

999 Games

999 Games is één van de grootste Nederlandstalige producenten van bordspellen en kaartspellen. Het bedrijf heeft ongeveer 35 mensen in dienst. 999 Games vertaalt de beste anderstalige spellen naar het Nederlands. Het aanbod van 999 Games is zeer gevarieerd. Het omvat honderden kinderspellen, familiespellen en expertspellen.

999 Games bestaat al sinds 1990. Het bedrijf heeft er mee voor gezorgd dat het tijdverdrijf spellen spelen in België en Nederland open getrokken werd naar een groot publiek. Ze richten zich met hun gezelschapsspellen niet op één specifieke doelgroep, maar hebben voor elk wat wils.

Dat 999 Games in spellenland heel wat zeggenschap heeft opgebouwd, bewijzen onderstaande nominaties en prijzen:
- Agricola won de Nederlandse spellenprijs in 2009, 
- Carcassonne Junior werd winnaar van Spel van het jaar in 2012,
- De Kwakzalvers van Kakelenburg werd genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs in 2019,
- Wingspan rijfde de Gouden Ludo binnen in 2019,
- De Crew won Spiel de Jahres in 2020.

De voorbije jaren heeft 999 Games heel wat aan bekendheid bij het grote publiek gewonnen. Dit hebben ze vooral te danken aan hun bordspellen, waarvan het bordspel Catan veruit het bekendste is.

Bekendste gezelschapsspellen van 999 games

Catan is het meest gespeelde familiespel in de Benelux. Het is een bordspel waarbij de spelers het eiland Catan koloniseren. Ze verzamelen grondstoffen die ze inzetten om straten, dorpen en steden mee te bouwen of ontwikkelingen te kopen.

Catan is een spel waarbij er veel interactie is tussen de spelers. Mede door zijn populariteit zijn er ondertussen al tientallen uitbreidingen en varianten van dit gezelschapsspel.

Carcassonne is een spel zonder vast spelbord. De spelers leggen tijdens elke beurt ergens een tegel aan. Ze scoren punten door wegen, kastelen of kloosters af te maken. Ze kunnen ook punten verdienen door boer te worden in een weiland.

Het spel Carcassonne speelt erg vlot en bezit inmiddels ook al een twintigtal uitbreidingen en varianten.

Het spel Regenwormen is een leuk dobbelspel waarbij de spelers hongerige kippen zijn die op zoek gaan naar wormen. Ze kunnen stenen met regenwormen verdienen wanneer de som van hun dobbelworpen overeenkomt met het getal op de steen.  Ze mogen zo vaak gooien als ze willen, maar elke beurt moet een ANDERE soort (bijvoorbeeld alle vieren) opzij gehouden worden. Lukt dit niet, dan moeten ze een reeds verdiende steen inleveren. 

Regenwormen is een leuk gezelschapsspelletje voor iedereen die graag spelletjes speelt!

Het meest gekende kaartspel van 999 games is Boonanza. In Boonanza telen de spelers erg leuke bonen op hun bonenvelden: blauwe bonen, ogenbonen, kidney bonen, tuinbonen etc.  Schaarse bonen leveren meer op dan de courante, maar daar zal je zwaar voor moeten onderhandelen!

Boonanza is een zéér interactief kaartspel. Spelers die willen scoren zijn gedwongen om te ruilen met elkaar. Soms haal je een goede bonensoort binnen, maar het gebeurt ook dat je een bonenkaart kost wat kost kwijt wil. Dit leidt soms tot grappige situaties!

Het Weerwolven spel is een rollenspel om in groep te spelen. De spelers krijgen in het geheim een karakter toebedeeld.  Terwijl iedereen zijn ogen sluit, roept de verteller de karakters om de beurt op om hun rol te vervullen. Slagen de weerwolven erin om alle mensen uit te schakelen, of halen de mensen de weerwolven er tijdig uit tijdens de volksstemming?

Weerwolven is erg leuk wanneer je het speelt met een groep waarin iedereen elkaar goed kent. Weerwolven is een erg geliefd spel in jeugdverenigingen en op kampen.

Het spel Dominion is een kaartspel dat erg verschilt van de andere kaartspellen van 999 Games. In Dominion heeft iedere speler namelijk zijn eigen deck. Dit houdt hij bij zich en probeert hij gedurende het spel zo sterk mogelijk uit te bouwen. Een deck samenstelling bestaat uit geldkaarten, actiekaarten en puntenkaarten. De speler die op het einde van het spel het meeste punten in zijn deck heeft, wint het spel Dominion.

In het Dominion kaartspel van 999 Games speelt iedere speler met zijn eigen deck, en toch zijn er heel wat manieren om elkaar te dwarsbomen. Bekijk de reeks met Domion spellen en uitbreidingen hier.

999 Games bij Lotana's Spelmagazijn

Bij de online speelgoedwinkel Spelmagazijn kan je alle 999 Games kopen. Zo haal je de beste gezelschapsspellen in huis zonder u te hoeven verplaatsen. De producten en het spelverloop kan je bekijken op de website. De prijzen, de voorraad en de verzendkosten worden duidelijk aangegeven.

De meeste spellen van 999 Games zijn onmiddellijk uit eigen voorraad leverbaar.

Zijn er nog vragen over 999 games kopen bij Lotana's Spelmagazijn? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen.