Review

Pagina
Orichalcum - review

Orichalcum - review

Het mythische Atlantis uit de oudheid staat op het punt om onder de golven te verdwijnen. Atlantis zendt dappere ontdekkingsreizigers uit die een nieuwe woonplaats moeten uitzoeken. Jij moet een eiland verkennen, bebouwen en vooral monstervrij maken. Wie het meeste geschikte eiland koloniseert, wint het spel.

Wolven - review

Wolven - review

Bij het spel Wolven speel jij als leider van een roedel wolven, en probeer je zoveel mogelijk grondgebied als mogelijk te veroveren tijdens een maancyclus.

Rolling Realms - review

Rolling Realms - review

Toen de eerste Corona-golf gestart was, en mensen verplicht in lockdown moesten, waren er vele mensen die zich van hun creatieve kant lieten zien. Zo ook Jamey Stegmaier, die een roll-and-write spel had ontwikkeld om via Facebook Live te spelen. Omdat er zoveel vraag was door de spelers om hier een fysieke versie van te maken, zag deze Rolling Realms het levenslicht.

Port Royal Big Box - review

Port Royal Big Box - review

Tijd voor een Big Box moeten ze hebben gedacht. Het basisspel, de twee uitbreidingen, een promo en het zelfstandige spel Port Royal Unterwegs werden voorzien van een nieuwe look en allen verzameld in deze grote doos ...

Nederlandstalige gezelschapsspellen

Nederlandstalige gezelschapsspellen

De twee grootste en bekendste uitgevers van Nederlandstalige gezelschapsspellen zijn 999 games en White Goblin Games. Recent hebben deze uitgevers heel wat nieuwe spellen op de markt gebracht. We hebben de spellen voor je uitgetest! Hieronder vind je onze bevindingen.

De Dwergen van Nidavellir review

De Dwergen van Nidavellir review

Een spel dat je op 10 minuten kan uitleggen, dat je op een half uurtje speelt en waarna je direct een revanche wil. Daar houden we van en dat vinden we terug in 'De Dwergen van Nidavellir'!

Neoville - review

Neoville - review

In Neoville gaan de spelers als architecten aan de slag en trachten ze een stad te bouwen die voldoet aan de combinatie van een menselijke omgeving en een natuurlijke wereld.

Spel Sock Monsters

Spel Sock Monsters

Sock Monsters is een spel waarbij je jouw geheugen en tactiek gebruikt om als eerste drie paar sokken te verzamelen. Bijzonder origineel aan dit spel is het legacy effect. Hoe vaker je het spel namelijk speelt, hoe meer verrassingen je ontdekt in de geheime kamers van de speldoos. Benieuwd hoe het in elkaar zit?

Spel Lamaland

Spel Lamaland

Het spel Lamaland is een tactisch tegellegspel waarin je gaat boeren in een berglandschap. Ben je benieuwd welke uitdagingen dit met zich meebrengt?

Het spel Spookslot: nostalgie?

Het spel Spookslot: nostalgie?

Eind jaren '80 genoten mijn broer en ik enorm van het spel Spookslot van MB. Ik was dan ook razend enthousiast toen ik vernam dat het spel nu, in 2021, opnieuw uitgegeven werd door 999 games. Maar voor mij was het niet alleen nostalgie. Ik was eigenlijk ook erg benieuwd hoe mijn eigen kinderen dit spel zouden beleven.

De Vloek van de Sphinx - review

De Vloek van de Sphinx - review

Escape room spelletjes zijn razend populair. Dat waren ze al voor covid-19, maar sindsdien lijkt hun populariteit erg toegenomen te zijn.

Pagina