Lotana - blog

Pagina
Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary is een bijzondere jubileumeditie van de spelklassieker Ticket to Ride Europe. Deze verjaardagseditie zal vanaf eind juni 2021 verkrijgbaar zijn.

Het spel Spookslot: nostalgie?

Het spel Spookslot: nostalgie?

Eind jaren '80 genoten mijn broer en ik enorm van het spel Spookslot van MB. Ik was dan ook razend enthousiast toen ik vernam dat het spel nu, in 2021, opnieuw uitgegeven werd door 999 games. Maar voor mij was het niet alleen nostalgie. Ik was eigenlijk ook erg benieuwd hoe mijn eigen kinderen dit spel zouden beleven.

De Vloek van de Sphinx - review

De Vloek van de Sphinx - review

Escape room spelletjes zijn razend populair. Dat waren ze al voor covid-19, maar sindsdien lijkt hun populariteit erg toegenomen te zijn.

Glasgow - review

Glasgow - review

Glasgow is het nieuwste twee-speler spel in het gamma van 999 Games. Het is misschien het beste te omschrijven als een worker-placement spel voor beginners. Het spel Glasgow is binnen een 10-tal minuten op te zetten en uit te leggen. Ondanks dat de regels eenvoudig zijn, betekent dit niet dat er geen uitdaging in het spel zit.

The Magnificent - review

The Magnificent - review

In The Magnificent ben je een soort van circus-directeur, een 'ringmaster' zoals ze dat zo mooi zeggen. Je doel is om shows te geven en daarmee meer punten te scoren dan je tegenstanders.

Mariposas - review

Mariposas - review

Een stijlvolle doos die tussen de vaak felgekleurde medespellen zeker in het oog zal springen is Mariposas. Het spel draait rond de trektocht van de monarchvlinder, waarvan miljoenen exemplaren jaarlijks vanuit Mexico naar Noord-Amerika trekken.

Fiesta de los Muertos - review

Fiesta de los Muertos - review

Het feest van de doden op 1 november is een belangrijke feestdag in Mexico. De naam van dit feest is Fiesta de los Muertos. Op deze dag halen ze de overledenen uit hun graf en maken ze er een gezellige dag van op het kerkhof. Klinkt luguber, maar dit valt al bij al wel mee.

Schildpaddenrace - review

Schildpaddenrace - review

Wie denkt dat schildpadden altijd tijd genoeg hebben en niet vooruit zijn te branden, die heeft nog nimmer een schildpad die honger heeft gezien. Als je de titel van het spel ziet, zal het je gelijk duidelijk zijn, dat de schildpadden in dit doosje al een tijd niet gegeten hebben.

Toverketel - review

Toverketel - review

Haal je beste tovenaarskunsten boven, blink de ketels op en maak je klaar voor de toverdrankles! In Toverketel brouwen de spelers een toverdrank in een magische ketel. Alle spelers verzamelen op de betoverde toverberg rond de magische toverketel staan. Op mysterieuze wijze toont deze welke ingrediënten tevoorschijn getoverd moeten worden om de toverdrank te brouwen.

Small World of Warcraft - review

Small World of Warcraft - review

Small World meets Warcraft. Velen hadden er nooit bij stilgestaan wat het zou geven als je deze 2 werelden zou combineren. Wel, bij Days of Wonderdus blijkbaar wel. Meestal klinken zulke titels altijd geweldig, zoals de eerste keer dat de film Alien vs. Predator uit kwam, maar oh boy, viel dat tegen. Maar is dat bij dit bordspel ook het geval ?

Pagina