Lotana - blog

Pagina
Roll & Write versus Flip & Write

Roll & Write versus Flip & Write

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende manier om je tijd door te brengen met vrienden en familie? Dan is een Roll & Write of een Flip & Write spel vast iets voor jou!

Gezelschapsspellen Top 10 van 2022
30/12/2022

Gezelschapsspellen Top 10 van 2022

2022 zit er weer bijna op. Dit is het ideale moment om even terug te blikken. Wij vinden het fijn om aan het eind van het jaar te bekijken welke gezelschapsspellen jullie het leukst vonden. Daarom hebben we ook dit jaar een lijstje getrokken van onze best verkochte gezelschapsspellen van 2022.

Leukste partyspellen
11/12/2022

Leukste partyspellen

Welke spelletjes tover je tevoorschijn om feestjes op te vrolijken? Liefst geen complexe spellen die uren duren, maar wel toegankelijke korte spelletjes waarbij er eens goed gelachen kan worden. Hier vind je een overzicht van de leukste partyspellen van 2022.  

Cadeaustress? We helpen je graag!
03/12/2022

Cadeaustress? We helpen je graag!

Nog even en dan zijn de feestdagen daar. Dit zijn momenten waarop iedereen gezellig bij elkaar komt met familie en vrienden. Natuurlijk mogen de cadeautjes niet ontbreken. Heb jij al originele verrassingen bedacht? We geven graag leuke cadeautips!

Rolling Realms - review

Rolling Realms - review

Toen de eerste Corona-golf gestart was, en mensen verplicht in lockdown moesten, waren er vele mensen die zich van hun creatieve kant lieten zien. Zo ook Jamey Stegmaier, die een roll-and-write spel had ontwikkeld om via Facebook Live te spelen. Omdat er zoveel vraag was door de spelers om hier een fysieke versie van te maken, zag deze Rolling Realms het levenslicht.

Zo haal je tieners weg bij het scherm

Zo haal je tieners weg bij het scherm

De grootste ergernis voor ouders tijdens een lange schoolvakantie is ongetwijfeld de schermtijd van hun kinderen. Wij delen onze ervaring en de oplossing die bij ons werkt.

Port Royal Big Box - review

Port Royal Big Box - review

Tijd voor een Big Box moeten ze hebben gedacht. Het basisspel, de twee uitbreidingen, een promo en het zelfstandige spel Port Royal Unterwegs werden voorzien van een nieuwe look en allen verzameld in deze grote doos ...

Nederlandstalige gezelschapsspellen

Nederlandstalige gezelschapsspellen

De twee grootste en bekendste uitgevers van Nederlandstalige gezelschapsspellen zijn 999 games en White Goblin Games. Recent hebben deze uitgevers heel wat nieuwe spellen op de markt gebracht. We hebben de spellen voor je uitgetest! Hieronder vind je onze bevindingen.

Kaarten van spellen beschermen

Kaarten van spellen beschermen

Breekt het zweet jou ook uit wanneer er chips en drankjes op tafel gezet worden naast jouw spel? Of hekel je het feit dat iedereen al aan de achterkant van een kaart ziet wat je in jouw hand hebt? Deze problemen kunnen opgelost worden door de kaarten van jouw spel te voorzien van beschermhoesjes, ook wel sleeves genoemd.

De Dwergen van Nidavellir review

De Dwergen van Nidavellir review

Een spel dat je op 10 minuten kan uitleggen, dat je op een half uurtje speelt en waarna je direct een revanche wil. Daar houden we van en dat vinden we terug in 'De Dwergen van Nidavellir'!

Pagina