Ticket to Ride Amsterdam - review

Ticket to Ride Amsterdam - review

Welkom in de Gouden Eeuw, een tijd waarin Amsterdam in het middelpunt van de globale handel staat en één van de meest welvarende steden op Aarde is. Goederen van over de hele wereld stapelen zich op in de havens, de laad-ruimen van schepen, in warenhuizen en aan de kant van de talloze kanalen.

In deze elegante versie van Ticket to Ride racen spelers tegen elkaar om de meest lucratieve en commerciële routes te claimen, contractkaarten te vervullen en de meest waardevolle handelswaar te verzamelen in de bruisende straten van de legendarische stad.

Ticket to Ride: Amsterdam is makkelijk te leren in 3 minuten, snel en gemakkelijk mee te nemen - perfect voor zowel nieuwe spelers als bekenden. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers en je speelt het al in 10 tot 15 minuten.

Elke speler start met een voorraad van 16 karretjes, 2 transportkaarten op hand, en 1 of 2 contract tickets die locaties op de Amsterdamse markt tonen. Tijdens een speelbeurt trek je ofwel 2 transportkaarten van de trekstapel of van de 5 kaarten die open liggen, ofwel claim je een route op het bord door kaarten af te leggen die overeenkomen met de kleur van de route. De grijze routes mogen hier nog steeds door elke kleur geclaimd worden. Een andere mogelijkheid is om 2 contract tickets te trekken van de stapel en daarvan er minstens één te houden. Maak je een route af waarop karretjes staan, krijg je de goederen bonuskaart.

Spelers spelen beurtelings tot dat iemand meer dan 2 karretjes heeft in zijn voorraad. Daarna mag elke speler nog 1 keer aan beurt komen, inclusief de speler die deze laatste ronde veroorzaakt heeft. De spelers tellen nu hun punten: je krijgt punten voor de routes die je tijdens het spel gemaakt hebt, voor de contract tickets die voldaan zijn, en voor de bonuskaarten. De speler met de meeste kaarten krijgt daarbovenop 8 punten, en spelers met onvolledige contracten verliezen punten.

 

Review door KV/EP (uit het clubblad 'Het Geel Pionneke', jaargang 12 - nummer 186)