Leukste partyspellen

Er is niets zo leuk dan tijdens de feestdagen samen gezelschapsspelletjes te spelen! De spelletjes die voor het meeste plezier zorgen zijn partyspellen. Ze zijn eenvoudig, iedereen kan meedoen en ze maken je aan het lachen.

De leukste partyspellen voor de feesten zijn:

1. Perudo
2. Codenames
3. Wat schets je me nou?
4. Just One
5. Hitster
6. Wink
7. Sushi Go
8. Fun Facts
9. Dixit
10. Kluster

Partyspellen bevatten weinig spelregels, waardoor ze geschikt zijn voor de hele familie.

Populaire spellen binnen de partyspellen zijn de spellen waarin je linken of inschattingen moet maken. Voorbeelden hiervan zijn Codenames, Just One, Fun Facts en Dixit.

Bij Codenames en bij Dixit moeten woord hints je naar bepaalde kaarten leiden.

Partyspel Codenames     Kaarten van Dixit

In het partyspel Just One krijg je hints van andere spelers om een woord te raden.

Just One spelmateriaal

In Fun Facts gaat het dan weer over hoe goed je de andere spelers inschat of kent.

Fun Facts

Wie er graag wat bluf en strategie in het spel heeft, zal helemaal weg zijn van Perudo. Iedere speler heeft een dobbelbeker en vijf dobbelstenen. Nadat de dobbelstenen gerold zijn, bekijkt iedereen zijn eigen stenen in het geheim. Daarna ga je om beurten uitspraken doen over het resultaat van alle dobbelstenen.

Je kan een gewoon Perudo spel kopen of een Perudo Jumbo. Dit zijn twee versies van hetzelfde spel. Het spel verandert niet, maar het aantal spelers wel. De standaard Perudo kan je met 6 spelen, de jumbo versie met 10.

Perudo spel      Perudo Jumbo

Wil je andere vaardigheden op de proef stellen?
Bij Wat schets je met nou? zal je jouw tekenkunst moeten bovenhalen.
Voor het partyspel Hitster is wat kennis over muziek vereist. Je gaat namelijk hits van de laatste 100 jaar in chronologische volgorde proberen te zetten.

Hitster partyspel

Tijdens een spelletje Wink mag je laten zien hoe sociaal je bent, want je gaat in het geheim knipogen naar je partner in het spel.

Kluster is fun met magneten. Je probeert je stenen kwijt te raken en kettingreacties in het magnetisch veld te vermijden.

Kluster spel met magneten

En wat denk je ervan om tussen de verschillende gangen van eten een spelletje met overheerlijke Sushi op tafel te presenteren? Sushi Go is een vlot kaartspel waarbij je sushi gerechten verzamelt en voor je neerlegt. Heel leuk aan dit partyspel is dat de handkaarten telkens worden doorgegeven.

Sushi go kaartspel

Voor ieder wat wils. Wat je ook kiest, partyspellen zorgen altijd voor onvergetelijke momenten. Met partyspellen bij de hand, heb je geen alcohol nodig om een feest op te vrolijken. ;-)